Membrasin® Sveriges mest köpta* kosttillskott för slemhinnor.

Fakta om, 24 Apr 2017: Ta hand om dina slemhinnor i ögon, mun och underliv. Membrasin innehåller omättade fettsyror och karotenoider. Karotenoiderna omvandlas i kroppen till vitamin A som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor. Normala slemhinnor har en smörjande och fuktgivande funktion som skyddar dem från uttorkning.

Börja läs

Membrasin® Sveriges mest köpta* kosttillskott för slemhinnor.

Ta hand om dina slemhinnor i ögon, mun och underliv. Membrasin® innehåller omättade fettsyror och karotenoider. Karotenoiderna omvandlas i kroppen till vitamin A som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor. Normala slemhinnor har en smörjande och fuktgivande funktion som skyddar dem från uttorkning.

Naturlig hjälp för dina slemhinnor.
Dina slemhinnor har samma funktion inne i din kropp som huden har utanpå. De finns där för att skydda te.x. ögon, mun och underliv. Det finns även slemhinnor i t.ex. luftvägar, i mage-tarmsystemet och urinvägarna. Normala slemhinnor har en smörjande och fuktgivande funktion som skyddar mot uttorkning. Membrasin innehåller extrakt av havtornsbär som är naturligt rikt på vitamin A som bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion, oavsett var du behöver en smörjande funktion. Slemhinnor är uppbyggda av epitelceller och en tunn bindvävshinna, ibland är de även försedda med flimmerhår. Slemhinnorna fungerar som en naturlig skyddsbarriär för kroppen. Deras normala uppbyggnad och fuktighet påverkar det allmänna välbefinnandet och livskvaliteten, inte minst socialt.

Ett vanligt behov
Man räknar med att närmare två miljoner svenskar, fler kvinnor än män, har behov av att skydda kroppens slemhinnor mot uttorkning. Ett behov som ofta börjar uppstå i 35-40 årsåldern och ökar med stigande ålder.

Nyttiga havtornsbär
Man har länge känt till de nyttiga havtornsbären, men det var inte förrän i början av 1990-talet som en grupp forskare vid universitetet i Åbo började intressera sig för att undersöka havtorn närmare. Havtornsbär innehåller ett naturligt komplex av omättade fettsyror och växtsteroler tillsammans med vitamin A (betakaroten) och vitamin E. Betakaroten kan av kroppen omvandlas till vitamin A som bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion. Normalt fungerande slemhinnor har en smörjande och fuktgivande funktion som skyddar slemhinnorna mot uttorkning. Normalt fungerande slemhinnor i t ex ögon, mun och underliv har stor betydelse för livskvalitet och välbefinnande.

Patenterat extrakt
Forskningen vid Åbo universitet har lett fram till det patenterade extraktet SBA 24 som utvinns ur hela havtornsbär där både fruktkött och de fettsyrarika kärnorna tas tillvara. Framställningen sker vid låg temperatur och i en syrefri miljö som säkerställer den höga kvaliteten och isolerar de känsliga fettsyrorna och vitaminerna utan att dessa skadas av värme, oxidation eller lösningsmedel (endast koldioxid används vid extraktionen).

Snabbfakta Membrasin:

  • Sveriges mest köpta kosttillskott för slemhinnor i exempelvis mun, ögon och underliv*.
  • Innehåller SBA 24, ett extrakt av hela havtornsbär med omättade fettsyror, växtsteroler, vitamin A (betakaroten) och vitamin E, där vitamin A bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion.
  • Normalt fungerande slemhinnor har en smörjande och fuktgivande funktion och skyddar slemhinnorna från uttorkning.
  • Rekommenderat intag: 4 kapslar om dagen tills dess att resultat uppnåtts, vanligen inom 1-2 månader. Därefter 1-2 kapslar om dagen. Intas i samband med måltid.
  • Vegetabiliska kapslar.

Vill du läsa mer om Membrasin?

*GfK Medic*Scope 2016.