Stabilitet hos fiskolja – förmågan att inte härskna.

Näring och mat, 20 Oct 2014: Alla fleromättade fettsyror börjar oxidera (härskna) när de utsätts för syre och värme. Det enda sättet att undvika det är att stabilisera oljan.

Börja läs

Härskningsprocessen startar redan när oljan produceras. När det gäller fiskoljor startar härskningsprocessen redan i samband med fångsten och tilltar genom hela beredningsprocessen men fortsätter även efter det att fiskoljan konsumerats.

Känner man fisksmak i munnen är alltså oxidationsprocessen i full gång och oljan bör inte konsumeras. Att välja en fiskolja med hög stabilitet är därför av största betydelse. Eskimo-3 fiskoljor innehåller alla PUFANOX, ett patenterat antioxidationssystem innehållande bl a tokoferoler (E-vitamin) som bidrar till överlägsen stabilitet.

En analys som gjordes 2012 på de 10 största fiskoljorna i Sverige  visar att ingen annan fiskolja har ett lika effektivt skydd mot härskning som Eskimo-3 Pure, d.v.s  den smakar inte fisk.  Analysen utfördes av det oberoende testinstitutet Eurofins Food & Agro testing i Lidköping.

Vill du läsa mer om Eskimo-3 Pure?